Günün En Lezzetli Saatleri
optİMUM BESLENME MODELİ
Eraslan Bilingual Anaokulu’nda öğrenciler, güne kahvaltı ile başlar; öğle yemeği ve akşamüstü kahvaltısı ile beslenme düzenlerini zenginleştirirler. Profesyonel okul aşçısı tarafından hazırlanan yemekler, günlük ve doğal malzemelerden, ülke çapında güvenilir tedarikçilerden temin edilir. Öğrencilerin gelişim ihtiyaçlarına uygun menüler, Beslenme Komitesi önderliğinde planlanır ve böylece Eraslan’da Optimum Beslenme Modeli uygulanarak dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzı desteklenir.
Optimum Beslenme Modeli Nedir?
“Minimum hastalık, maksimum sağlık” ilkesine dayanan bu model, besin çeşitliliğini temel alır. Bu yaklaşım;
Öğrencilerin ortalama enerji ve besin gereksinimlerini karşılamayı,
İleriki yaşlarda görülebilecek hastalık riskini azaltmayı,
Besleyici değerleri korunmuş gıdaların tüketilmesini,
Çeşitlilik içeren yeme alışkanlıklarının kalıcı hale gelmesini amaçlar.
Eraslan mutfağında besinler, değer kaybını önleyecek şekilde uygun ısılarda, endüstriyel fırınlarda pişirilir. Bu yöntemle yağ kullanımı en aza indirilir, öğrenciler kolesterol seviyesi düşük, besin değeri yüksek gıdalar tüketirler. Menüde kompleks karbonhidrat içeren tam tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebze ve meyveler ön plandadır.
Doğal Beslenme ve “Clean Eating” Yaklaşımı
Eraslan’da doğal beslenme kültürünü destekleyen etkinlikler de önemlidir. Her yıl öğrenciler bahçeden topladıkları zeytinlerle zeytin hasadı deneyimi yaşar, doğal olarak yetişen sebzelerden turşular hazırlayarak bu ürünleri öğünlerinde tüketirler. Bu sayede öğrenciler, sağlıklı ve doğal besinlerle ilişki kurarak beslenme alışkanlıklarını erken yaşta şekillendirirler.